betrouwbaarheid

 

Wanneer jij je test, wil je er natuurlijk vanuit kunnen gaan dat de zelfafnametest je zekerheid geeft en van goede kwaliteit is. Wij van humatest geven je die zekerheid met onze betrouwbare testen. Onze thuistesten zijn net zo betrouwbaar als de test die je zou doen bij je huisarts.

Product
De testen van humatest zijn van zeer hoge kwaliteit. Onze testen voldoen aan de eisen van de IVD-Richtlijnen 98/79/EC en beschikken hierdoor van CE-gemarkeerde zelftest afnamematerialen. Dit betekent dat onze testen voldoen aan de eisen van de EU en veilig te gebruiken zijn. Voor meer informatie betreffende het materiaal kan je per test alles terugvinden:

SOA materiaal?  klik hier. 

Materiaal voor drugstesten? klik hier 

Sensitiviteit en specificiteit van SOA testen
De soa testen van humatest hebben een bepaalde sensitiviteit en specificiteit. Deze beschrijft hoeveel procent van de mensen met een werkelijke soa infectie, daadwerkelijk positief worden getest. De specificiteit beschrijft hoeveel procent van de mensen die géén soa hebben, ook daadwerkelijk negatief getest worden. Hoe hoger de sensitiviteit of specificiteit, des te betrouwbaarder de test is.

 

Chlamydia

Sensitiviteit

Specificiteit

Genitale persoon met een penis/persoon met een vagina

100%

98,6%

Gonorroe

 

 

Genitale persoon met een penis/ persoon met een vagina

100%

99,7%


Sensiviteit en specificiteit van drugstesten

De detectie gebeurt aan de hand van vloeistofchromatografie-tandem massaspectrometrie. Deze methode is zowel specifiek als selectief, en werd gevalideerd gebaseerd op internationale aanvaarde richtlijnen binnen het vakgebied (bv. ICH M10 Guideline for bioanalytical method validation). 

 

Eurofins laboratorium
De testanalyses voor SOA worden uitgevoerd bij het Eurofins Clinical Diagnositcs geaccrediteerd laboratorium. Dit betekent dat het laboratorium voldoet aan de hoogste kwaliteitstandaard. Bekijk de scope van Eurofins Clinical Diagnostics. De testanalyse voor drugs en alcohol worden uitgevoerd bij het Eurofins Forensics geaccrediteerd laboratorium. Bekijk de accreditatiescope van Eurofins Forensics.  In de beide laboratoria werken ervaren, ambitieuze teams van enthousiaste en klantgerichte medewerkers.


Verpakking & verzending
Wij gaan zorgvuldig om met jouw testmateriaal. Je stuurt jouw testmateriaal gratis retour via een ingesloten retourenvelop dat geschikt is voor medische post. 

 

 

 

Heb je vragen over de kwaliteit van humatest? Mail ons via info@humatest.be.