humatest zelftesten

Geslachtsziekte

Een soa is een besmettelijke ziekte die meestal wordt veroorzaakt door virussen of bacteriĆ«n. Veel voorkomende soa's zijn chlamydia en gonorroe. De ziekte zijn overdraagbaar tijdens seksuele handelingen waarbij contact is met de slijmvliezen van de mond, penis, vagina en anus. Het overdragen van deze ziekte kan worden voorkomen door het gebruiken van condooms en beflapjes. Wanneer er toch overdraging plaatsvindt kan het zijn dat je direct klachten ervaart, of dat de klachten pas na langere tijd ontwikkelen. Ook kan het zijn dat je helemaal geen klachten ervaart en dus de ziekte overdraagt zonder dat je het door hebt. Bij humatest vinden we dat iedereen daarom de mogelijkheid moet hebben om zich te kunnen testen zonder dat daar hoge kosten aan verbonden zijn. 

Anoniem en betrouwbaar

Om de stap naar het afnemen van een test te verkleinen heeft humatest testen ontwikkeld die jij thuis, anoniem kunt doen. Deze test is net zo betrouwbaar als de test van de huisarts. De testen van humatest geven iedereen de mogelijkheid om in zijn/haar veilige omgeving een soa test af te nemen wanneer daar behoefte aan is.

Soa's in Belgiƫ

Naar schatting zijn er per jaar 110.000 Belgen die besmet raken met een soa. Niet gek als je het zelf ook een keer krijgt. Zeker als je seksueel actief bent. Wanneer je geen tot weinig klachten hebt is de kans groot dat je langer doorloopt met de ziekte. Dit kan ernstige gevolgen hebben zoals andere ontstekingen in het lichaam of onvruchtbaar worden. De meeste zijn goed te behandelen maar van sommige kun je niet genezen. Om zeker te weten dat je geen drager bent van een soa moet je jezelf testen. Helaas is dit vaak duur en daarnaast vinden veel mensen het ongemakkelijk om naar de huisarts te gaan.

 

resultaat tussen 5-10 werkdagen

met zorgvuldige lab analyse

100% anoniem met eigen code

uitgevoerd bij Eurofins Clinical Diagnostics